Despre formare.info | Publicare | Conditii de utilizare | Servicii | Harta site | Contact | Inregistrare parteneri | Parteneri
 
Înapoi

Împreună cu profesorii facem educație media în școli

formare.info, 06/04/2012

ActiveWatch lansează sâmbătă, 7 aprilie, cursul-pilot MediaSIS, menit să formeze competențe media și digitale în rândul profesorilor. Durata cursului este de 55 de ore, iar sesiunile față în față vor avea loc la sediul ActiveWatch din București.

 Cursul MediaSIS este o îmbinare de sesiuni de învățare față în față și online și le oferă profesorilor posibilitatea de a integra o filozofie de lucru ancorată în realitatea socială şi culturală a elevilor, dominată din ce în ce mai mult de mass-media. În urma acestui curs, profesorii își vor dezvolta gândirea critică față de mesajele media, se vor familiariza cu producţia media, vor putea utiliza instrumente digitale la clasă, și vor înţelege mai bine concepte precum: realitate mediată, viaţă privată, drepturi de autor și resurse educaţionale deschise.

Prin acest curs, ActiveWatch oferă un model pedagogic de integrare intradisciplinară a educaţiei pentru competenţe mediatice, care recunoaşte diverse stiluri de învăţare. Acest tip de educație se bazează pe metode de lucru interactive şi experienţiale, pe încurajarea analizei de situație și de conținut pentru dezvoltarea gândirii critice, oferirea anumitor grade de autonomie în luarea deciziilor, încurajarea creativității și integrarea diverselor media la clasă.

La cursul-pilot participă 15 cadre didactice din București, Galați, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Vâlcea și Vaslui. Profesorii care s-au înscris și-au arătat disponibilitatea de a se instrui pentru a integra la clasă elemente de educaţie media, pentru a crește calitatea interacţiunii cu elevii lor și pentru a le oferi acestora abilități de viață în societatea informațională. Formarea cadrelor didactice este un factor important în integrarea educaţiei pentru media, alături de noi politici educaţionale de adaptare a curriculum-ului.

Formatorii sunt Nicoleta Fotiade, Coordonatoarea Programului de Educație Media al ActiveWatch și Bogdan Manolea, Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet – APTI.

De 14 ani, ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei promovează educaţia media în România. Am făcut ateliere de analiză critică a știrilor și de producție media cu elevi de liceu și din școli generale, am scris manuale pentru cursuri de educație media, am introdus disciplina „Competență în mass media” în oferta națională de curriculum. De asemenea, lucrăm constant cu profesorii interesați să facă educație media, ne întâlnim în ateliere de lucru sau le oferim informații și surse didactice cu care să își susțină acțiunile de educație media. Multe dintre inițiativele noastre se produc în contextul parteneriatelor cu școli și universități din Europa.

Pentru mai multe detalii despre curs, scrieți la nicoleta@mma.ro.

www.mma.ro

Sursa: ActiveWatch

Ştire vizualizată de 9525 ori.