Despre formare.info | Publicare | Condiţii de utilizare | Servicii | Hartă site | Contact | Inregistrare parteneri | Parteneri
 

Despre formare.info


Ce facem la formare.info?

Cultivăm dorinţa de formare.


De ce?

În primul rând din pasiune. Mergem la training, citim, învăţăm, participăm la evenimente, forumuri, dezbateri publice în domeniul formării. Suntem abonaţi la peste 200 de fluxuri de informaţie (buletine informative, liste de discuţii, site-uri, bloguri etc.), în domeniul formării (din ţară şi din străinătate). Şi da, le citim.

În al doilea rând pentru că nu ne place că România e pe ultimul loc în Europa la educaţia pe tot parcursul vieţii. Credem că putem mai mult decât acest ultim loc.

În al treilea rând pentru că ne-am propus să culegem, să indexăm şi să facem uşor căutabilă toată informaţia despre formare din România. Până în 2012.


În ce credem?

Credem în formare pe tot parcursul vieţii. În faptul că formarea nu se termină la încheierea liceului, a facultăţii sau a masterului. Ne plac o vorbă a lui Michelangelo “Ancora imparo. Încă învăţ” (datată pe când avea 87-88 de ani) şi una a lui Gandhi “Trăieşte ca şi cum ai muri mâine. Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic.”

Credem în piaţa de training din România. Care e încă tânără, dar creşte, se diversifică, se profesionalizează cu fiecare an.

Credem în egalitate de şanse. Orice entitate, oricât de mică, preocupată de formare merită un loc în care să poată vorbi public despre ceea ce face. De aceea publicarea cursurilor e gratuită şi de aceea evenimentele şi resursele gratuite beneficiază de comunicate de presă gratuite.

Credem în asertivitate şi feedback. Suntem de găsit, răspundem la e-mailuri, dăm resurse atunci când avem. Îmbunătăţim constant instrumentele pe care le avem la dispoziţie şi conţinutul din ele. Dacă este ceva relevant care nu se găseşte încă în site, daţi un semn şi căutăm. Dacă observaţi o eroare de conţinut sau de tehnică, vă suntem recunoscători că ne anunţaţi şi promitem să remediem în cel mai scurt timp. Suntem însă o echipă mică şi vă rugăm să ne trimiteţi un email din timp când aveţi o întrebare şi să vă programaţi atunci când vreţi să ne faceţi o vizită.

Credem în parteneriat şi colaborare mai mult decât în competiţie.

Credem în faptul că pentru orice problemă există o soluţie dacă pleci la drum cu încredere şi respect pentru omul cu care comunici, lucrezi, colaborezi.

Credem în decenţă în limbaj şi în respect pentru limba română.


Cum facem?

Am dezvoltat un portal, un buletin săptămânal şi un blog pentru traineri.

Portalul www.formare.info cuprinde informaţii despre evenimente relevante formării pe tot parcursul vieţii - traininguri, seminarii, conferinţe, workshop-uri - în ţară şi în străinătate).
Informaţiile din formare.info sunt obţinute direct de la organizaţiile/ instituţiile/ firmele care desfăşoară activităţile menţionate, de pe paginile web sau din comunicatele de presă ale acestora. Primim spre publicare evenimente de la peste 150 de furnizori / organizatori din România, completăm din celelalte surse şi actualizăm conţinutul zilnic (luni-vineri), conţinut citit de peste 17.000 de vizitatori/lună (ianuarie 2009).

În blogul Trainer’s Corner publicăm informaţii relevante pentru traineri - locuri de muncă în domeniul formarii, revista presei de(spre) training, publicaţii, resurse, finanţări, legislaţie în domeniul formării. Vă puteţi abona pentru a primi o notificare zilnică cu noutăţile.

Buletinul formareinfo este editat în colaborare cu Institutul Român de Training, apare săptămânal şi se distribuie gratuit prin email.
L-am pilotat în 2003 - 10 numere. Procesarea informaţiilor, a subscrierilor şi desubscrierilor se făcea manual, astfel încât depăşea capacitatea de muncă voluntară pe care o aveam la dispoziţie. Noua serie a apărut bilunar în 2006-2007 (mulţumită PHPList şi InfoIdeea), iar din ianuarie 2008 buletinul apare săptămânal (miercuri-joi).
În februarie 2009 buletinul are 74 de numere şi aproape 2.000 de abonaţi.
Pentru a vă abona sau dezabona vă invităm să deschideţi pagina Newsletter şi să urmaţi paşii descrişi acolo. După abonare veţi primi ultimul număr apărut.


Cine suntem?

Diana Catană - Coordonator formare.info
Andra Calenic - Redactor formare.info
Oana Băcanu, Andra Calenic, Dania Cârlescu, Diana Catană, Ion Georgescu, Florin Ghindă, Radu Lihaci - redactori Trainer’s Corner (descrieri aici)

Le mulţumim lui Cristian Dinu şi Gabriel Preda (InfoIdeea) pentru suportul tehnic 2006-2008 şi lui Lucian Ilica şi Cristian Angheluş (Origin) pentru suportul tehnic 2008-2009.

Mulţumiri pentru contribuţii în dezvoltarea formare.info: Letiţia Bâtfoi, Lavinia Dascălu, Anca Hrab, Mircea Steriu.

Mulţumim că ne citiţi şi vă urăm să aveţi parte de evenimente reuşite de formare!

PS - ariciul e în unele culturi simbolul celui care învaţă.